NAK KURUSKAN BADAN...?

Wednesday, 26 November 2014

TIPS KESIHATAN DHIAS SHOP HOUSE part 2

Bertemu lagi kita...

Untuk part 2 ni,saya nak sambung lagi mengenai beras perang yang belum habis pada part 1.

Bagi penghidap kencing manis, beras perang sememangnya menu terbaik bagi menggantikan beras putih yang sentiasa menjadi sajian anda. Ini kerana beras perang dapat membantu menstabilkan kandungan gula dalam darah. Ia membebaskan gula secara perlahan berbanding beras putih.

Beras perang menjadi pilihan yang tepat sebagai menu yang boleh membantu pesakit kencing manis.

Walaupun beras perang kurang digemari ramai kerana rasanya yang kurang enak berbanding beras biasa, khasiatnya amat bernilai berbanding beras putih.

Kandungan serat yang tinggi membantu mencegah penyakit kanserusus. Serat ini menjaga bahan yang tidak diperlukan dan toksin daripada melekat pada usus.

Untuk kesihatan, cuba amalkan mencampurkan beras biasa dan segenggam beras perang setiap hari dan nikmati kebaikannya.

Beras perang baik dimakan oleh bayi yang baru diperkenalkan dengan bubur nasi dan individu yang ingin mengamalkan diet kalori rendah.

Walaupun beras perang sering diabaikan oleh kebanyakan pengguna kerana dikatakan kurang enak atau baunya yang kurang segar, tiada siapa dapat menafikan manfaat dan kebaikannya.

Berminat, Sila hubungi saya:


Sila sms@whatsapp ke : 017-6671431

Thursday, 20 November 2014

TIPS SIHAT DARI DHIAS SHOP HOUSE part 1

Di sini saya ingin berkongsi khasiat beras perang dengan pembaca-pembaca. Selain saya sendiri telah mencubanya sendiri.. Tips ini ada 2 part.

Khasiat beras perang

Kebiasaan orang Asia tidak dapat lari daripada mengambil nasi sekali gus menjadikan nasi makanan ruji sama ada untuk hidangan pagi, tengah hari atau malam.

Namun ramai tidak tahu antara beras putih dan perang, beras perang lebih berkhasiat dan baik untuk kesihatan berbanding beras yang biasa kita jamah.
Jika dilihat dari segi luaran, beras perang sama saja dengan beras biasa, tetapi apa yang membezakannya adalah beras perang tidak dibuang selaput kulit yang meliputi beras itu.

Oleh sebab itu, keba-nyakan kita lebih menyukai beras biasa kerana ia lembut dan cepat dimasak, berbanding beras perang yang mempu-nyai tekstur agak kasarIa dinamakan beras perang kerana beras terbabit belum ditapis dan diproses seperti beras putih yang sudah diproses dan dibuang kulitnya.


Bahagian yang dibuang itulah terkandung pelbagai nutrisi yang sememangnya diperlukan badan. Ini termasuk serat, protein, magnesium, manganese dan zink iaitu antara nutrisi yang terbuang semasa proses penapisan.

Beras perang membuat anda berasa lebih cepat kenyang dan membantu untuk mengambil makanan dengan jumlah yang kecil.

Ini dapat membantu proses berdiet kerana kandu-ngan serat yang terkandung di dalamnya membuatkanproses penghadaman menjadi lebih mudah.

Nantikan sambungannya di sini

Berminat, Sila hubungi saya:


Sila sms@whatsapp ke : 017-6671431

Sunday, 16 November 2014

Dah lama betul tak update blog. Hampir setahun jugak lamanya..

Menjadi pekerja disiang hari,suri rumah di malam hari satu tugas yang amat berat untuk dipikul. Tetapi hidup mesti diteruskan demi sesuap nasi dan meringankan beban keluarga yang saban hari makin meningkat.

Kenaikan taraf hidup,harga barang makin naik mendesak kita supaya berusaha lebih. Bukan sahaja untuk menambah ekonomi keluarga malah taraf kesihatan keluarga pun turut diutamakan..

Saya ingin berkongsi petua kesihatan dengan anda. Nak kata ada banyak petua pun tak ada la sangat.. dari pembacaan dan pengalaman je.

Anda tahu khasiat beras perang?
Sebelum ini saya tak ambil port sangat pasal beras ni.. yang penting beras tu mengenyangkan dan murah. Tapi bila dah berkeluarga,umur pun dah makin meningkat kesedaran mengenai kesihatan perlu la ada..

Bermula dengan en.suami la.. Dia yang beria nak beli beras perang tu.. Katanya beras ni bagus. Harga pun tak la mahal sangat. Saya layankan saje..

Makan beras ni memang cepat kenyang. Sesuaila bagi sesiapa yang nak berdiet. 3,4 bulan layan beras ni ramai yang menegur en.suami dah nampak kurus. Nak kata dia selalu bersenam, tak pernah nampak pun. Alhamdullilah.. walaupun kita tak berkesempatan untuk bersenam namun kita masih lagi dapat menjaga kesihatan dengan mengamalkan cara pemakanan yang sihat. Nak tahu lebih lanjut mengenai beras ini, sila la tunggu catatan saya seterusnya.. Untuk baby pun juga sesuai tau...


Berminat, Sila hubungi saya:


Sila sms@whatsapp ke : 017-6671431
Fanpage:Dhias-Shop-House-Online


.

Friday, 24 October 2014

Dhias Perfume


DHIAS PERFUME BERWAJAH BARU..

Alhamdullialah..kini perfume Dhias perfume telah berada dalam hati peminat.kini berwajah baru khas untuk pelanggan yang setia...    
Bercirikan lebih menarik dan berkeyakinan.
Tidak perlu risau..kandungan dan kualiti tetap sama yang sebelum ni..                   Tidak perlu risau atau was-was..

Berminat, Sila hubungi saya:


Sila sms@whatsapp ke : 017-6671431
                                         

Friday, 31 January 2014

TESTIMONI Miracle Slimming Coffee


T








Berat / Jar: 500gram
Ada KKM & HALAL....
1 jar RM100 sm/ RM 110 ss termasuk postage






Berminat, Sila hubungi saya:


Sila sms@whatsapp ke : 017-6671431

Wednesday, 29 January 2014

Miracle Slimming Coffee






DAH RAMAI YG TURUN BERAT BADAN DGN KOPI SLIMMING MIRACLE ni...
Ada yang boleh turun 10 kg dalam 1 minggu jer!!!...
X percaya??? .... boleh oder & cuba sendiri....:)
Tp sama mcm mana2 produk pun. ...kesan bgntung pd indvdu. ...stiap indvdu kesan pnurunan x sama. ...

Menggunakan bahan-bahan yang berkualiti seperti berikut :
1) Garcinia Cambogia Supplemen dari jenis herba yang dipasarkan sebagai agen penurunan berat badan kerana ia mengandungi kompaun bernama Hydroxycitric Acid (HA) yang membantu merawat obesiti.

Kebaikan Garcinia Cambogia;
ØBerkesan mengurangkan berat badan
ØMenghalang pembentukan lemak
ØMengurangkan kolestrol
ØMenambahkan tenaga
ØMerawat masalah kemurungan, susah tidur

2) L-Carnitine
Fungsi utama dari carnitine di dalam tubuh adalah untuk mengatur oksidasi lemak (membakar lemak). Ia bertanggungjawab untuk mengangkut lemak ke tungku pembakaran lemak dlam sel tubuh, yang disebut dengan mitokondria. Lemak tidak akan boleh dioksidasi jika lemak tidak dapat mencapai mitokondria, sekeras manapun anda melakukan senaman atau melakukan diet tegar.

3) Slim Herbs
Diformulasikan daripada beberapa herba terpilih yang dipercayai keberkesanannya.


Berat / Jar: 500gram
Ada KKM & HALAL....
1 jar RM100 sm/ RM 110 ss termasuk postage


Berminat, Sila hubungi saya:


Sila sms@whatsapp ke : 017-6671431




Sunday, 26 January 2014

Miracle Slimming Coffee

SLIM DOWN IN 7 DAYS!!!

Satu lagi produk keluaran IRICH RESOURCES yang baru dilancarkan disamping produk meletop mereka PERLA COFFEE. 

Miracle Slimming Coffee satu-satunya minuman pelangsingan berperisa kopi yang sedap dan dijamin berkesan dalam masa 7 hari tanpa perlu berdiet sakan.



Herba ini mampu : 
ØMengawal selera makan selama beberapa jam lamanya
ØMendapat lebih tenaga untuk aktiviti fizikal
ØMengurangkan nafsu untuk makan
ØMenaikkan kadar metabolisme dan pembakaran kalori
ØMenurunkan berat badan dengan berkesan dan terkawal
ØMembakar lemak badan dengan pantas
ØMengawal berat badan dengan mudahKebaikan Garcinia Cambogia;
ØBerkesan mengurangkan berat badan
ØMenghalang pembentukan lemak
ØMengurangkan kolestrol
ØMenambahkan tenaga
ØMerawat masalah kemurungan, susah tidur

Cara Mengamalkan : 
ØAmbil 2scoop sehari 30minit sebelum sarapan pagi
ØCampurkan dengan secawan air suam 
ØBanyakkan minum air putih utk proses detokfikasi yang cepat

Berat / Jar: 500gram
Ada KKM & HALAL....
1 jar RM100 sm/ RM 110 ss termasuk postage



Berminat, Sila hubungi saya:


Sila sms@whatsapp ke : 017-6671431

Wednesday, 8 January 2014

Stokin Terapi hadiah utk kesihatan anda di tahun baru...


Happy Feet Therapy Socks

Stoking Terapi Ushine mengandungi sinaran haba infra merah jarak jauh (FIR) yang mampu meresap jauh ke dalam kulit bagi membantu menggalakkan peredaran darah, meningkatkan kadar metabolisme dan memperbaiki konstitusi serta kekuatan tubuh manusia secara semulajadi. Tapak stokin ini mengandungi bebutir granular berfungsi memancarkan sinaran haba infra merah jarak jauh menggunakan teknik bermutu tinggi disertai dengan teknologi anti-kuman yang mengeluarkan ion negatif.

Sinaran Infrared – Jarak Jauh

Sinaran Haba Infra Merah Jarak Jauh (FIR) merupakan suatu tenaga gelombang cahaya yang dipancarkan secara semulajadi dari matahari, di mana ia tidak dapat dilihat dari mata kasar kita. Keluasan gelombang paling berkesan ialah antara 4 – 14 mikron, yang dikenali sebagai “Cahaya Kehidupan”. Ia juga boleh disamakan seperti tenaga “QI” yang terdapat di dalam tubuh badan seseorang manusia.
FIR digunakan secara meluas oleh kebanyakkan produk kesihatan serta industri-industri perubatan yang mempunyai fungsi keberkesanannya seperti berikut:
·                                           Meningkatkan peredaran darah
·                                           Mengawal tekanan darah
·                                           Melegakan masalah sendi
·                                           Mengawal sistem saraf
·                                           Merawat Kecantikan
·                                           Membakar lemak
·                                           Memperbaiki Fungsi Hati



Ion Negatif

Ion negatif atau “Vitamin alam semulajadi” adalah atom oksigen yang mempunyai elektron tambahan. Ia adalah molekul yang tidak berbau, tiada perisa dan tidak dapat dilihat yang mana kita boleh menyedut dengan banyak di sesetengah persekitaran. Ia terjadi dengan banyak di persekitaran laut, hutan dan air terjun. Bahan Kimia yang dibebaskan dari kilang ialah ion positif yang berbahaya untuk alam sekitar serta menjejaskan kesihatan manusia. Komposisi ion negatif dan bakteria akan mengakibatkan berlakunya deformasi bakteria yang mana akan juga menyebabkan zarah-zarah ini terkumpul serta terapung-apung didalam bilik dan akhirnya jatuh bagi mengurangkan berlakunya pencemaran.


Kesan Ion Negatif terhadap Badan Manusia

·                                           Ion Negatif Mengurangkan Sakit Otot. Ion negatif dapat meneutralkan asid laktik dan juga membantutkan pengeluaran “oksigen aktif” dan radikal bebas untuk mengurangkan bahan atau toksin yang menyebabkan keletihan atau penyakit.
·                                           Mengubah Keadaan Berasid kepada Keadaan Lebih Beralkali. Pencemaran udara dan sinar U.V meningkatkan ion positif di dalam atmosfera, menyebabkan pengasidan badan. Ini merupakan salah satu punca penyakit kronik pada zaman moden ini. Ion negatif mampu mengubah keadaan dalaman badan kepada keadaan lebih beralkali lalu memperbaiki metabolisme badan.
·                                           Memperbaiki Kualiti Tidur. Ion negatif dapat mengatur keseimbangan sistem saraf, memperbaiki peredaran darah, dan mengurangkan tekanan yang menghasilkan tidur yang lebih berkualiti.

·                                           Meneutralkan Radikal Bebas kepada Bahan Tidak Berbahaya.


HARGA SEPASANG:
Semenanjung     RM49.90 + postage = RM55

Sabah/sarawak  RM52.90 + postage = RM60


Berminat, Sila hubungi saya:


Sila sms@whatsapp ke : 017-6671431


Saturday, 4 January 2014

K-Kolly Sweet 17 menawan hati...








Kandungan : 1,500,000 Small Molecul Collagen Nano


·         K-COLLY SWEET 17 telah mula menjadi sebutan pengguna, diformulasasikan drp teknologi nano Korea yang paling halus, 1,500,000mg

·         K-colly sweet 17 adalah produk keluaran Malaysia, halal jakim, sijil GMP, berasaskan formula teknologi nano dari korea,dengan kehalusan kolagen 1,500,000mg : hydrolized collogen,astaxanthin,coenzyme Q10,L-gluta berry plus,pearl powder,hyaluronic acid,multivitamin for a glowing skin and baby like pinkish complexion

·         Berbentuk serbuk,disediakan scoop di dalam botol,diamalkan 1 atau 2 scoop sehari sebelum sarapan atau sejam sebelum tidur malam


PERHATIAN


·         Elakkan daripada meminum minuman bergas,kafein seperti kopi atau nescafe serta minuman herba,banyakkan minum air kosong/air masak untuk lebih berkesan dan permulihan kulit badan


 


Kebaikan:


  • Membantu masalah kulit(jerawat,jeragat,tona kulit tidak sekata dan kusam)
  • Mencantikan dan menghaluskan kulit secara semula jadi
  • Untuk kulit kelihatan muda dan lebih cerah seawal 3 hari...
  • Melawan radikal bebas dan antioksidan
  •  Menghindar dan mencegah penyakit kronik
  • Merawat penglihatan,gigi kuku,sendi,otot dan rambut
  • Melambatkan penuaan
  • Sesuai bukan sahaja untuk wanita malah untuk lelaki pun boleh...

HARGA:     RM 150 (termasuk postage)

 


Berminat, Sila hubungi saya:


Sila sms@whatsapp ke : 017-6671431

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...